Begär offert

Fiberinstallation

Fiberinstallation i Stockholm

För oss på Ahlel är inga arbeten för stora eller för små. Vi utför fiberinstallation åt såväl företag som privatpersoner och ser alltid till att leverera professionella resultat. Oavsett om ni bor på landsbygden eller i stan, i villa eller lägenhet kan vi hjälpa er med installationen av fiber. Nu och i framtiden kommer många tjänster kräva högre effektivitet vilket är en av anledningarna till att uppgradera sig. I ett vanligt hushåll med flera inneboende är snabbt bredband ännu mer betydande eftersom flera enheter samtidigt tar mycket plats. Men inom vården och media kommer man inte heller undan eftersom det även här sker konstant utveckling av nya omsättningar. Fiber behövs helt enkelt eftersom tillväxten ständigt är påväg framåt och vi på Ahlel har elektriker för jobbet.

Vad är fiber?

Tekniken bakom fiber bygger på ljus och ljusets hastighet är det snabbaste vi idag känner till. Fiberkabeln har mycket större kapacitet än vad som behövs därför kallas den för en framtidssäker teknik. Praktiskt sagt har systemet nästan obegränsat med prestanda det enda hindret som finns ligger i ändutrustningen.

Fiber är inte känsligt för väder eller andra ledningar och minskar heller inte sin kapacitet för att avståndet är längre. Kvalitén på förbindelsen eller hastigheten påverkas inte för att kopplingspunkten på en fastighet är längre bort än på grannens.

Fördelar med fiber

Förutom att fiberinstallation är en framtidssäkring av egendomen har den många andra fördelar som är betydande. Den förenklar vardagen i verksamheten där små liksom stora uppgifter går snabbt och effektivt. Hemma får man pålitlig användning av bredband, tv och telefoni och på jobbet ökad tillgång för rymlighet, lagring, hosting, drift samt internetsäkerhet.

I fibernät skickas informationen med ljussignaler vilket ger en prestanda med avsevärt hög hastighet och stabilitet. Man kan efterlikna fibernätet med en digital motorväg där flertalet leverantörer erbjuder bredbandstjänster som är anpassade för olika typer av användning. Som företag har man valfrihet av så kallat öppet nät där fördelen är att konkurrensen i nätet minskar kostnaden och påverkar utvecklingen av nya och bättre tjänster. Fiber sätter inga gränser för de digitala möjligheterna som är en god anledning till att ansluta sig redan idag.

Elektriker Stockholm

Valet mellan två liknande fastigheter kan påverkas om den ena besitter möjlighet av fiber. Fiberanslutningen är avgörande för värdet av egendomen och är en god anledning till att uppdatera. Det kan föra över stora mängder information av olika typer samtidigt och fast framtida behov ser annorlunda ut kommer fiberkapaciteten räcka till. Svarstiden är kort vilket inte bara är viktigt för en gamer utan påverkar även när man använder andra funktioner som kräver tät kommunikation mellan servrar och datorer.